Julia Nicolaescu

+31 (0)70 302 99 80
j.nicolaescu@haagstate.com

Julia is in 2009 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Leiden, waar zij de master Civiel Recht heeft afgerond. Sinds 2010 is Julia werkzaam als advocaat, waar zij binnen het ondernemingsrecht ruime ervaring heeft met zowel de transactie- en financieringspraktijk als in de (commerciële) advies- en procespraktijk. Bij Haagstate Advocaten legt Julia zich toe op het ondernemingsrecht in brede zin. Zij adviseert ondernemingen en staat hen in diverse (gerechtelijke) procedures bij.

Binnen de adviespraktijk houdt zij zich met name bezig met het opstellen en beoordelen van overeenkomsten voor zowel nationale als internationale vennootschapsrechtelijke transacties (M&A). Tevens adviseert zij ook regelmatig over diverse commerciële contracten en stelt deze op, zoals (grensoverschrijdende) franchise-, agentuur- en distributieovereenkomsten, (in)koopcontracten en algemene voorwaarden

Daarnaast procedeert Julia over diverse commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen, in het bijzonder over professionele aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders alsmede geschillen binnen samenwerkingsverbanden en tussen aandeelhouders.

Sinds het begin van haar loopbaan heeft Julia een bijzondere interesse voor de internationale aspecten van het Nederlandse (privaat)recht. Met haar brede talenkennis behandelt zij graag zaken met een internationale dimensie.